Skal du flytte hjemmefra? her er den ultimative liste med køkkengrej!

Når man skal til at flytte hjemmefra, kan det være rigtig svært at danne et overblik i hovedet, over hvilke ting man skal huske at have med når man flytter hjemmefra. Derfor har jeg skrevet denne guide, til de køkkenting du absolut skal have når du flytter hjemmefra.

Tallerkner og bestik

For det første skal du have service til minimum 6 personer. Dette service inkluderer:
– flade tallerkner
– dybe tallerkner
– knive, gafler, skeer og te skeer
– glas

Dette service skal man som minimum have, så man kan invitere gæster på besøg, uden at mangle noget. Derudover er det også en rigtig god ting at have dessert tallerkner, og vinglas.

Man kan sagtens gå i ikea og købe et startsæt, som er billigt og funktionelt, men man skal trodsalt kigge på det, og spise af det hver dag, så derfor synes jeg godt det må være noget som er lidt lækkert.

Det er også en rigtig god ide at anskaffe sig kopper til kaffe, the eller andre varme drikke. Kopper fås i et utal af størrelser, farver, og former. Så det er bare at finde noget man kan lide.

Er man til musselmalet Mega, og gerne vil ofre lidt penge, kan man fx købe royal copenhagen termokopper. De er dyre, men super fede!

Du kan også bare finde nogle andre lækre kopper – det er en rigtig god ide at ofre lidt ekstra, og så købe termokopper. Så man kan holde på dem uden at brænde sig.

>> mange forskellige kopper / krus <<

Salt- og peberkværn

Du kan på ingen måde undvære en god salt og peber kværn. Især peberkværnen er vigtig at have. Peber som allerede er kværnet og bare ligger i en opbevaringsboks mister hurtigt sin smag, og så tilføjer den faktisk ikke noget til retten. Det samme gælder med smagen på salt. Det skal også helst være friskt og lækkert. Bodum har lavet en genial kombineret salt- og peberkværn. Du skal bare sørge for at fylde den op med peberkorn og groft salt.

>> Lækker bodum salt- og peberkværn <<

kniv og skærbræt

Det er super vigtigt at du anskaffer dig et par lækre skærebrædder, og nogle gode skæreknive. Hvis man vil spare, så er det ikke her der skal spares. Med gode køkkenknive kommer du rigtig langt. Det er ikke så sjovt at skulle stå og skære fx salat til 6 mennesker med en sløv kniv.

Jeg vil anbefale dig at købe kvalitetsknive. Det kunne fx være zwilling knive, stelton knive, global knive eller Wüsthof knive.
Når du skal købe knive, kan du enten købe et knivsæt med en knivblok, eller du kan købe dem hver for sig. Jeg vil anbefale dig som minimum at have:

– en brødkniv
– en kødkniv
– to grøntsagsknive
– en knivsliber

Med det kommer du rigtig langt. Hvis du oveni køber en lækker knivblok til at have dem i, står de fremme på bordet og se lækre ud!

>> Se fx dette lækre knivsæt med knivblok fra zwilling <<

Det er også en rigtig god ide at købe et par spækbrædder. Det ene skal være et træ spækbræt, til at skære kød på, og kun kød. Det er det mest hygiejniske. Du skal også sikre dig at spækbrættet har en rille til saft fra kødet. Sådan en steg som har været i ovnen eller på grillen, kan sagtens have meget saft i sig.

Du skal også have minimum to andre spækbrædder til fx grøntsager, salat, kartofler, løg, hvidløg osv.

Med de ovenstående ting kan du komme rigtig langt, men der er stadigvæk nogle ting som du ikke kan undvære i dit køkken.

saks

Du kan simpelthen ikke leve uden en ordentlig saks i dit køkken. Du bruger den hele tiden, og den kan bruges til mange ting! Den er god når der skal åbnes poser, og det skal der tit! Eller hvis der er nogle urter du ikke gider skære, så kan du lige klippe dem.

>> lækker saks fra Fiskars som klipper i det meste <<

Hvidløgspresser

Du komme heller ikke uden om en rigtig hvidløgspresser! Hvor tit har du ikke stået og skåret dine hvidløgger i bitte små stykker, fordi det ikke kunne blive småt nok, og så har dine fingre lugtet langt væk af hvidløg de næste mange dage. Med en hvidløgspresser er du ude af det problem – du skræller bare dit fed hvidløg, kommer det i hvidløgspresseren og trykker. Wupti, så har du de fineste hvidløg.

Rivejern

Et godt rivejern kan du heller ikke undvære – det er ikke her du skal spare penge, fordi du kommer til at bruge det igen og igen. Man bruger et rivejern til så mange ting, så det skal både kunne rive fint, groft og kunne skære tynde skiver. Det er umuligt at lave tzatziki uden et rivejern, og det samme gælder hvis der skal parmesan ost i en ret. Revet parmesan er så lækkert!

>> et helt enkelt, men kanon godt rivejern <<

Citronpresser

Jo, det kan godt lade sig gøre at presse en citron, eller en appelsin i hånden, uden at bruge en citronpresser. Men hold op hvor får man fedtede fingre, og så ryger der sten med ned i den ret du er ved at lave, som du så skal pille op bagefter, og det er da irriterende. Med en citronpresser får du hurtigt og nemt alt saften ud af din citron, appelsin eller hvad du nu presser, og du undgår stenene. Og den ekstra smule opvask kan du vel klare? Ellers kan den ryge i opvaskemaskinen.

>> Smart citronpresser fra Fiskars <<

Dåseåbner

En dåseåbner er også svær at undvære. På mange dåser sidder der ikke sådan en dims til at åbne dem med, og det er godt nok besværligt at åbne dem, hvis ikke man har en dåseåbner. Fx på tomatpure, eller ananas i skiver, sidder der ikke sådan en til at åbne dem med. En dåseåbner behøver ikke være dyr eller fancy, bare den virker!

>> Genial dåseåbner fra Wüsthof <<

kartoffelskræller

Det er også svært at undvære en kartoffelskræller – fordi det er godt nok irriterende at skulle skrælle kartofler til seks mennesker med en kniv. Og skal du også lave rodfrugter, så er det dobbelt op på arbejdet. Kartoffelskrælleren skal bare være en simpel skræller, som kan skrælle dine kartofler hurtigt.

>> Simpel kartoffelskræller som ligger godt i hånden <<

Gryder og pander

Du skal selvfølgelig også have gryder og pander, så du kan tilberede din mad. Det har jeg skrevet en anden lang artikel om, som du kan læse lige her:

En gryde er ikke bare en gryde – Guide til valg af gryder

En ting som er svært at leve uden, er et ovnfast fad. Det er super dejligt have et ovnfast fad, så man fx kan lave lasagne, eller bagt kartoffelmos og lign.

>> lækkert ovnfast fad fra Le Creuset <<

Når du har købt et ovnfast fad, så kan du heller ikke undvære grydelapper, og bordskånere, fordi du skal jo have fadet ud af ovnen på en eller anden måde, og så skal det også stilles på bordet. Det samme gælder når du har lavet mad i gryden, så kan du selvfølgelig heller ikke stille den direkte på bordet.

Mht grydelapperne vil jeg anbefale at købe nogle af silikone, fordi så kan komme en tur i opvaskemaskinen.

Det er også kanon svært at undvære nogle lækre køkkenredskaber. Det er fx en palet, grydeske – fx af træ, pasta ske, suppe ske, og selvfølgelig et piskeris. Det er uundværligt! Det bedste piskeris som kan opstøves er et med kugler ude i enden, det pisker man sindssyg godt med.

>> Piskeris med kugler i enden <<

Derudover skal du selvfølgelig have nogle lækre skåle, så du fx kan bage, lave pandekager, mixe en kødfars sammen til frikadeller osv. Det kunne fx være margretheskåle som du kan læse meget mere om her:

>> Margrethe skåle er undværlig <<

Her er en liste med opsummering af de ting du absolut skal have i dit køkken:

– 2 alm. gryder
– 1 støbejernsgryde
– 1 kasserolle
– 1 pande
– flade tallerkner
– dybe tallerkner
– knive, gafler, skeer og the skeer
– kaffekopper / The kopper
– 1 brødkniv
– 1 kødkniv
– 2 grøntsagsknive
– 1 træ skærebræt
– 2 skærebrædder til salat, frugt og lign.
– Saks
– Hvidløgspresser
– Rivejern
– Citronpresser
– Dåseåbner
– Kartoffelskræller
– Ovnfast fad
– Grydelapper
– Bordskåner
– Gryde ske, paste ske, sovseske, piskeris
– Skåle
– 3 / 4 plastikbeholdere med låg som kan komme i fryseren og køleskabet

Med ovenstående kommer du rigtig langt, og det behøver ikke være særlig dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *