Bagegrej – alt hvad du har brug for når du skal bage

Bagegrej – alt hvad du har brug for når du skal bage

Bagning er elsket af alle, store som små. Det er fordi der er et niveau for alle. Det kan være alt fra en lækker simpel chokoladekage, til profiteroles som er sindssygt lækre, men utroligt svære at få helt perfekte.

Bagning er ikke bare kager og søde sager, man kan også sagtens bage sine egne boller, franskbrød og rugbrød til madpakken, og på den måde spare mange penge.

Når man skal bage, er der noget grej som man bare ikke kan bage uden. Derudover er der selvfølgelig også en masse lækre ting, som man sagtens kan leve uden, men er dejlige at have.

Derfor har jeg lavet denne liste, så du er klar til den store bagedyst.

Man skal selvfølgelig have skåle..

Det er svært at bage, uden nogle gode skåle. Jeg vil anbefale dig at købe Rosti Margretheskåle som jeg tidligere har skrevet en artikel om. Dem kan du læse meget mere om her:

Rosti Mepal Margretheskåle.

Bageforme – bradepander, silikoneforme og springforme

Uanset om du skal bage cupcakes, en chokoladekage eller en anden lækker kage, så kræver det at du har en kageform til at bage den i, eller i det mindste en bradepande, hvis det fx er cookies, eller mindre kager.

Førhen har man haft alm. bageforme, som fx kunne være lavet af stål, el. Lignende. Men på det seneste, er silikoneforme blevet utrolig populære, og det ikke uden grund.

Det er en god ide at have forskellige bageforme, så man ikke behøver bage de samme kager hver gang..

Det kunne fx være:
– 1 springform
– 1 rugbrødsform
– 1 bradepande
– 3 diverse silikoneforme.

Fordelene ved at bage brød og kager i silikoneforme, er mange! For det første er de billige, de er nemme at rengøre, og så er det nemt at få kagen eller brødet ud af formen, fordi man bare kan vende det på vrangen.

Eva Solo laver nogle rigtig lækre bageforme, som hedder Eva Soft:

>> Eva Solo Soft silikonebageforme <<

Men der findes fx også en lækker springform, hvor det også er nemt at tage kagen ud af, fordi man blot skal ”løsne” formen, og så er kagen til at tage ud.

>> Se fx denne Eva Solo Springform <<

Der findes selvfølgelig også stadigvæk de almindelige lækre bageforme – fx i stål. Jamie Oliver har lanceret en rigtig lækker serie som hedder Carbon Steel.

I Carbon steel serien er der både springform, bradepande, rund form, rugbrødsform mv. Så der er masser muligheder:

>> Jamie Oliver Carbon Steel bageforme <<

Cupcakes er nemme at bage, ser flotte ud, og smager godt!

Cupcakes er blevet utroligt populære de senere år, og det er ikke uforståeligt. Fordi de er simpelthen så lækre, og de ser jo fantastiske ud. I USA er der virkelig mange bagere som lever kun af at lave cupcakes med forskellige smage mv.

Der findes endda også hele tv-programmer som kun omhandler cupcakes. Fx Cupcake kampen hvor 4 forskellige hold, får nogle udfordringer. Det kan fx at en bestemt ingrediens skal indgå i cupcaken eller lign.

Grunden til at cupcakes er blevet så populære, er at de er utrolig nemme at bage, og så kræver det heller ikke ret meget at få dem til at se fantastisk lækre ud.

Det kræver faktisk kun en lille smule udstyr, at lave de flotteste cupcakes du kan forestille dig!

Bagegrej – alt hvad du har brug for når du skal bage

>> Her kan du se et udvalg af Cupcakes udstyr <<

En køkkenvægt er uundværlig til bagning

Du kan simpelthen ikke undgå at skulle investere i en køkkenvægt, når du skal bage brød og kager, fordi hvis du skal følge en opskrift skal du veje af og måle op.

Man kan både få digitale og gammeldags mekaniske køkkenvægte. Men de mest solgte i dag, er helt klart digitale køkkenvægte.

Når du skal investere i en køkkenvægt er der faktisk ikke så meget du skal tænke på, andet end du skal finde et design som passer ind i dit køkken. Fordi vægte adskiller sig ikke så meget fra hinanden.

>> Se fx denne lækre køkkenvægt fra OBH Nordica <<

Piskeris, træske og dejskraber, kagerulle– fire uundværlige bageredskaber

På din vej til at blive den ultimative kagebager, og vinde den store bagedyst, kan du ikke undgå at skulle have fingrene i nogle basale bageredskaber. De fire aller mest brugte redskaber i bagning, er piskeris, træske, og dejskraber.

Når du skal finde et godt piskeris, skal du finde et som et solidt, og som kan holde til nogle ”tæsk.”

Fordi jo større et piskeris er, jo mere luft får du ind i det du pisker, og derved får du hurtigere resultater. Så pisker du fx flødeskum, vil du få et langt hurtigere resultat ved at bruge et større piskeris.

Et rigtig godt bud på et solidt og lækkert piskeris, kunne være dette Eva Trio piskeris i rustfrit stål.

Du skal også bruge en ordentlig ske, når du bager kager og brød. Mange foretrækker en træske. Det er fordi du fx også kan bruge den til al anden slags madlavning. Og har du gryder og pander med slip-let belægning, så undgår du at ridse den belægning.

En træske fås i to forskellige størrelser – 280 mm og 340 mm. Så alt efter hvor store portioner du skal lave, kan du vælge den ene eller den anden. Det er også lidt smag og behag hvilken man ønsker at bruge.

Et godt bud kunne være denne lækre træske på 280 mm

Når du har blandet en lækker Chokoladekage i din skål, så er det ikke nogen grund til at lade en masse gå til spilde, fordi det ikke kommer med, når du hælder.

Det er her en dejskraber kommer ind i billedet – den sikrer at du får alt det, som er i skålen, med ned i bageformen. Også det som sidder fast oppe på siderne, og som man normalt ikke får med.

Rosti Mepal laver en rigtig lækker dejskraber. >> Se den lige her <<Decilitermål, når du skal måle væske op

Du bliver glad for at have et decilitermål i dit køkken – ikke kun når du skal bage, men også når du bare skal lave mad generelt. Så har du altid styr på hvor meget fx fløde du har kommet i maden.

målebægeret er meget simpelt, og har kun den funktion at det skal måle hvor meget væske du kommer i madlavningen, eller fx dejen.

>> Rosti laver et flot røgfarvet målebæger. <<

Det lidt mere avancerede udstyr

Kan du godt lide at lave lidt mere avancerede kager, og desserter, så findes der en god slat lækkert udstyr.

Det ene som fx er rigtig god når man skal lave cupcakes og lagkager, er en sprøjtepose med tilhørende tyller.

Med en sprøjtepose kommer du først en tylle i spidsen, og derefter fylder du den fx med flødeskum hvis det er en lagkage du er ved at lave. Så kan du ”sprøjte” flødeskummet på, i et flot mønster.

Bager du mange avancerede kager, fx lagkager eller bare cupcakes, så bliver du rigtig glad for en sprøjtepose, og en masse forskellige tyller.

Et godt valg kunne være at du køber 10 engangs sprøjteposer med 3 tyller.

Bagegrej – alt hvad du har brug for når du skal bage

En Gasbrænder en rigtig god ting at have i sit køkken også. Den er genial hvis du fx skal lave Créme Brúlee, så du kan smelte sukkeret på toppen, så de bliver rigtig lækre.

Men den er også rigtig god at have hvis du fx lave en lækker kage med marengs på toppen, så kan du også lige hurtigt give det en tur med gasbrænderen, så det ser flot ud.

En gasbrænder behøver ikke være dyr, den skal bare virke.

Med en gasbrænder kommer du langt

>> Med denne gasbrænder kommer du langt. <<

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *